اختلال افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانی می باشد که بروز آن به عوامل متعددی بستگی دارد . متاسفانه این باور غلط در بسیاری از خانواده ها وجود دارد که بدون مراجعه به مرکز مشاوره قبل ازدواج با تصور خودشان به فرزندشان که دچار اختلال افسردگی می باشد برای رهایی از افسردگی پیشنهاد می کنند تا ازدواج کند . این خانواده ها بدون در نظر گرفتن شرایط بیماری و عوارض و آسیب هایی که ازدواج این افراد باعث بروز مشکلات بسیاری در زندگی برای آنها می شوند . افراد افسرده معمولا پس از یک دوران کوتاه پس از ازدواج که آن هم تحت تاثیر هیجانات اولیه ازدواج می باشد مجددا دچار افسردگی خواهند شد و مشکلات آنها تحت تاثیر زندگی مشترک که دغدغه و مسائل خود را دارد ، افزایش پیدا می کند .
افسردگی مانع ازدواج افراد نمی باشد ولی در طول زندگی مشترک فرد افسرده نمی تواند به وظایف خود به عنوان فردی که دارای سلامت روان می باشد به عنوان همسر و والدین عمل کند و همین مسئله از نظر متخصص مشاور آنلاین ممکن است زندگی مشترک زوجین را دچار جدایی نماید . فردی که افسرده است روحیه آسیب پذیری دارد و در مقابل مشکلات زندگی توانایی استفاده از مهارت های زندگی زناشویی را ندارد و چه بسا پس از مدت طولانی این افراد به دلیل سبک ویژه رفتاری و اخلاقی همسر خود را نیز دچار اختلال افسردگی نماید . البته افسردگی بیماری واگیر داری محسوب نمی شود اما ممکن است تحت تاثیر رفتار و افسرده خویی فرد در زندگی ، همسر وی نیز دچار افسردگی گردد .
افسرده خویی چیست ؟
اختلالی که نشانه های اختلال افسردگی را به صورت مزمن دارا می باشد اما شدت و علائم آن کمتر از افسردگی است را افسرده خویی می گویند ، این اختلال ممکن است به طی مرور زمان در فرد ایجاد شود یا پس از درمان اختلال افسردگی به صورت نیمه کاره با فرد افسرده باقی بماند . معمولا افرادی که برای فرار از مسئولیت و قبول وظایف خود تمایلی به درمان افسردگی خود ندارند ، پس از چندی دچار افسرده خویی می گردند . طی تحقیقاتی که در مرکز روانشناسی در ایران انجام گرفته شاید افسرده خویی زندگی یک فرد را به صورت کامل مختل نکند ، اما باعث بروز مشکلاتی در زندگی وی خواهد شد که احساس خوشبختی را از وی می گیرد .
چنانچه تمایل دارید با فردی افسرده ازدواج کنید موارد زیر را مد نظر قرار دهید :
- مشکلات در عملکرد روزانه : اگر می خواهید با فردی افسرده ازدواج نمایید باید بدانید که این افراد معمولا مشکلات متعددی همچون : نا امیدی ، بی حالی ، بی انرژی بود و قدرت ریسک پذیری پایینی در عملکرد روزانه خود دارند و نمی توانید از آنها توقع فردی را داشته باشید که همه کارهای خود را در زمان مناسب انجام می دهد .
- افسردگی وی درمان نمی شود : برخی افرادی که با تلفن روانشناسی صحبت می کنند و تمایل دارند با فردی که دچار اختلال افسردگی می باشد ازدواج کنند در این تصور هستند که عشق و علاقه می تواند باعث درمان افسردگی گردد در حالی که این تصور اشتباه است . با وجود آن که حمایت و علاقه زوجین می تواند تاثیر بسیار زیادی در بهبود شرایط فرد و کمک به وی شود اما برای درمان افسردگی فرد باید حتما از درمان های تخصصی استفاده نماید .
- مشکلات همراه با افسردگی : پس از ازدواج فرد ممکن است به دلایلی همچون نگرانی از قبول مسئولیت و وظایف زندگی مشترک در کنار افسردگی دچار اختلال اضطرابی نیز شده و مشکلات روحی و روانی وی دو چندان شود . در صورتی که تمایل به ازدواج با فردی که دچار اختلال افسردگی می باشد را دارید باید پیش از آن از تمامی مواردی که زندگی مشترک شما را دچار چالش می کند آگاهی داشته باشد تا بتوانید تصمیم مناسبی بگیرید .
درمان افسردگی
برخی از زوجین پس از ازدواج متوجه اختلال افسردگی همسر خود می شوند و به دنبال راه حل برای رفع این مشکل هستند . در این شرایط استفاده از درمان های روانشناسی و روانپزشکی می تواند تاثیرات مناسبی داشته و زندگی مشترک فرد را از فروپاشی نجات دهد . از جمله درمان های روانشناسی که برای افسردگی پیشنهاد می شود می توان به موارد زیر اشاره نمود :
1- درمان شناختی-رفتاری : یکی از موثر ترین شیوه های درمان افسردگی ، شیوه شناختی رفتاری می باشد که در آن به فرد کمک می کند تا شیوه نگرش خود را به وقایع تغییر داده و با شیوه مناسبی با مسائل بر خورد نماید . درمانگر شناختی رفتاری ضمن تغییر نگرش فرد در طی جلسات مشاوره سعی خواهد کرد تا دلایل بروز این اختلال در فرد را نیز بررسی نماید . معمولا درمان شماختی رفتاری بر زمان حال تمرکز دارد و سعی می نماید تا وضعیت فرد را به سرعت بهبود بخشد به همین دلیل معمولا روانشناس درمان دارویی را در کنار درمان شناختی رفتاری پیشنهاد می نماید تا رووند درمان تسریع گردد .
2- هیپنوتیزم درمانی : این شیوه درمان که به هیپنوتراپی نیز معروف است به عنوان روشی علمی برای درمان اختلالاتی همچون افسردگی و استرس مورد استفاده قرار می گیرد . در این روش درمانگر از هیپنوتیزم فرد و دسترسی به ضمیر نا خودآگاه استفاده می کند و به این وسیله افکار و احساسات فرد را تغییر داده و به عادات سالم باز می گرداند . هیپنو تراپی بر اساس تصویر سازی ذهنی و تکرار عبارت های مثبت اتفاق می افتد که می تواند برای درمان بسیار مفید باشد زیرا بخش هشیار مغز افراد توسط قسمت نا هشیار کنترل می شود و وقتی نا هشیار تغییر کند ، بخش هشیاری نیز تغییر خواهد کرد .
نویسنده : غزاله البهشتی
تلفن : 22593216 – 22795735
آدرس : قیطریه – بلوار کاوه جنوب – نرسیده به خیابان دولت – نبش کوچه اخلاقی غربی – پلاک 29 – طبقه3
:: برچسبها:
مرکز مشاوره قبل ازدواج ,
متخصص مشاور آنلاین ,
مرکز روانشناسی در ایران ,
تلفن روانشناسی ,
:: بازدید از این مطلب : 95
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0